Namai » Straipsniai » Tuno receptai kiekvienai dietai: nuo keto šalininkų iki pesketarų

Tuno receptai kiekvienai dietai: nuo keto šalininkų iki pesketarų

tunas

Tunas, pasižymintis turtingu skoniu ir maistinėmis savybėmis, jau seniai yra mėgstamas jūros gėrybių mėgėjų. Tačiau ar žinojote, kad jo universalumas yra daug didesnis nei klasikinės tuno salotos? Nuo mažai angliavandenių turinčio maisto entuziasto iki augalinės kilmės produktų vartotojo – yra tuno receptas, tinkantis kiekvienam mitybos poreikiui. Svarbiausia pasirinkti kokybišką tuną. Tokį rasti galite čia: https://fishwish.eu/saldyta-zuvis-juros-gerybes-internetu/tunas/. Taigi kaip ši žuvis gali būti pritaikyta įvairiems mitybos planams, užtikrinant, kad kiekvienas galėtų mėgautis daugybe tuno privalumų?

Keto mitybai draugiški tuno patiekalai

Tiems, kurie laikosi keto dietos, kai itin svarbu valgyti daug riebalų ir mažai angliavandenių, tunas puikiai tiks. Pavyzdžiui, tuno avokadų salotos turi daug sočiųjų sveikų riebalų, todėl tai patiekalas, kuris atitinka keto dietos reikalavimus. Tiesiog sumaišykite tuną su prinokusiu avokadu, šlakeliu citrinos sulčių ir pasirinktomis žolelėmis bei salotų lapais, kad maistas būtų greitas ir maistingas.

Tunas Paleo lėkštei

Paleo dieta pabrėžia neapdorotą maistą, kurį galėjo valgyti mūsų protėviai medžiotojai-rinkėjai. Tunas puikiai tinka šiai valgymo filosofijai. Pabandykite pasigaminti paleo principams draugišką tuno kepsnį, pagardintą jūros druska, pipirais ir išspaustomis citrinos sultimis, tada kepkite ant grotelių ar ten, kur jums patogu ir skanu.

Vegetariški variantai su tunu

Iš pirmo žvilgsnio tuno įtraukimas į vegetarišką mitybą gali atrodyti prieštaringas. Tačiau pesketarams (vegetarams, kurie valgo žuvį) tunas yra vertingas baltymų šaltinis. Paprastas vegetariškas variantas gali būti tortilijų suktinukai, sukimui naudojant viso grūdo arba tortilijas be glitimo. Be tuno čia vietą ras žalumynų miksas, alyvuogės, agurkai, pomidorai ir šiek tiek tzadziki padažo. Tai gaivus patiekalas, kuris puikiai dera su vegetariška mityba.

Tuno patiekalai be glitimo

Tiems, kurie vengia glitimo, tunas yra natūralus baltymų šaltinis be glitimo, kurį galima lengvai įtraukti į įvairius patiekalus. Pavyzdžiui, tuno užkepėlė be glitimo gali būti pagaminta iš makaronų be glitimo, grietinėlės padažo, sutirštinto miltais be glitimo arba kukurūzų krakmolu, ir, žinoma, pagardintu gausiu kiekiu tuno. Ši užkepėlė, iškepta iki auksinės spalvos – tai komfortiškas patiekalas, kuriuo galės mėgautis visi.

Įvairus tuno panaudojimas kulinarijoje

Tunas, pagrindinis virtuvės produktas visame pasaulyje, siūlo platų kulinarijos panaudojimo spektrą, kuris patenkina įvairius skonius ir mitybos poreikius. Dėl savo universalumo jis puikiai tinka bet kokiam patiekalui, nuo paprastų užkandžių iki sudėtingų patiekalų. Štai dar keletas būdų, kaip įtraukti tuną į savo mitybą:

Tuno pusryčiai Burrito

Pradėkite dieną su baltymų kupinu pusryčių burrito. Sumaišykite šviesų tuną, plaktą keptą kiaušinienę ir pupeles. Tepkite šį mišinį ant mažai angliavandenių turinčios tortilijos, ant viršaus uždėkite avokado griežinėlių ir šaukštą salsos, o tuomet susukite. Dienos pradžia bus išties gardi.

Azijietiško tuno salotos

Jei norite greitų ir sveikų pietų, paragaukite Azijos įkvėptų tuno salotų. Konservuotą tuną sumaišykite su susmulkintais kopūstais, morkomis ir sezamo aliejumi, sojos padažu ir trupučiu medaus. Papuoškite sezamo sėklomis ir pjaustytais žaliais svogūnais, kad patiekalas būtų traškus ir kvapnus.

Tuno ir baltųjų pupelių troškinys

Visus paguodžiantis vakarienės variantas yra tuno ir baltųjų pupelių troškinys. Į kepimo indą sudėkite konservuotą tuną, virtas baltas pupeles, pjaustytus pomidorus ir svogūnus. Pabarstykite parmezano sūriu, tada kepkite iki auksinės spalvos. Šis patiekalas yra ir maistingas, ir sotus – puikiai tinkantis vėsiems rudens ar pavasario vakarams.

Scroll to Top