Namai » Straipsniai » Geriausi vitaminai ir populiarūs maisto papildai: ko neturėtumėte praleisti?

Geriausi vitaminai ir populiarūs maisto papildai: ko neturėtumėte praleisti?

geriausi vitaminai

Mūsų sparčiai besivystančiame šiuolaikiniame pasaulyje optimalios sveikatos išlaikymas kartais gali būti iššūkis. Laimei, vitaminai ir maisto papildai yra patogus būdas užpildyti mitybos spragas ir palaikyti bendrą savijautą. Tarp jų tam tikri vitaminai ir papildai išsiskiria ypatinga nauda. Čia bus išnagrinėti kai kurie geriausi vitaminai, multivitaminai ir populiarūs papildai, ypatingą dėmesį skiriant vitaminui C ir kitoms esminėms maistinėms medžiagoms.

Vitaminų galia

Vitaminai yra organiniai junginiai, būtini įvairioms kūno funkcijoms, įskaitant imuniteto palaikymą, energijos gamybą ir ląstelių atstatymą. Atidžiau pažvelkime į kai kuriuos svarbiausius vitaminus ir jų naudą:

Vitaminas C (askorbo rūgštis)

Imuniteto palaikymas

Vitaminas C yra gerai žinomas dėl savo vaidmens stiprinant imuninę sistemą. Tai padeda skatinti baltųjų kraujo kūnelių, kurie yra būtini kovojant su infekcijomis, gamybą.

Antioksidacinės savybės

Vitaminas C, kaip stiprus antioksidantas, apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų padarytos žalos, kuri gali sukelti lėtines ligas.

Odos sveikata

Jis gyvybiškai svarbus kolageno, baltymo, kuris palaiko odos elastingumą ir stiprumą, sintezei, skatina žaizdų gijimą ir užkerta kelią senėjimo požymiams.

Vitamino C šaltiniai

Citrusiniai vaisiai (apelsinai, citrinos), braškės, paprikos, brokoliai ir briuselio kopūstai. Taip pat šio vitamino galima gauti iš aukštos kokybės maisto papildų. Juos rasite ir daugiau informacijos sužinosite čia: https://www.mrbiceps.lt/maisto-papildai/papildai/vitaminai-mineralai-sportuojantiems/vitaminas-c/.

Vitaminas D

Kaulų sveikata

Vitaminas D skatina kalcio pasisavinimą, taip pat yra būtinas stipriems kaulams palaikyti ir osteoporozės prevencijai.

Imuninė funkcija

Ji taip pat atlieka svarbų vaidmenį reguliuojant imuninę sistemą ir turi priešuždegiminių savybių.

Vitamino D šaltiniai

Saulės spinduliai, riebi žuvis (lašiša, skumbrė), pieno produktai ir kiaušinių tryniai.

Vitamino B kompleksas

Energijos gamyba

B grupės vitaminai, įskaitant B1 (tiaminą), B2 (riboflaviną), B3 (niaciną), B6 ​​(piridoksiną), B9 (folatą) ir B12 (kobalaminą), yra gyvybiškai svarbūs paverčiant maistą energija.

Smegenų sveikata

Jie palaiko smegenų funkciją, nuotaikos reguliavimą ir gerą nervų būklę.

Vitamino B šaltiniai

Sveiki grūdai, ankštiniai augalai, žalumynai, mėsa ir pieno produktai.

Vitaminas E

Antioksidacinė apsauga

Vitaminas E apsaugo ląstelių membranas nuo oksidacinės pažaidos.

Odos ir akių būklė

Palaiko gerą odos būklę ir gali sumažinti su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos riziką.

Vitamino E šaltiniai

Riešutai, sėklos, špinatai ir augalinis aliejus.

Multivitaminai: visapusiškas požiūris

Multivitaminai yra patogus būdas užtikrinti, kad gausite platų būtinų vitaminų ir mineralų spektrą. Jie ypač naudingi asmenims, turintiems mitybos apribojimų, gyvenantiems įtemptą gyvenimo būdą ar turintiems specifinių sveikatos poreikių. Štai keletas multivitaminų vartojimo privalumų.

Maistinių medžiagų trūkumas mityboje

Multivitaminai padeda užpildyti mitybos spragas jūsų mityboje ir užtikrina, kad gausite reikiamą kiekį būtinų maistinių medžiagų.

Patogumas

Jie supaprastina papildų vartojimą, nes vienoje tabletėje ar kapsulėje yra daug vitaminų ir mineralų.

Tikslinės formulės

Daugelis multivitaminų yra pritaikyti konkrečioms amžiaus grupėms, lyčiai ir sveikatos problemoms, siūlydami individualią pagalbą.

Populiarūs maisto papildai

Be vitaminų, keli kiti maisto papildai išpopuliarėjo dėl savo naudos sveikatai:

Omega-3 riebalų rūgštys

Omega-3, ypač EPA ir DHR, palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą, nes mažina uždegimą ir trigliceridų kiekį. Jos taip pat yra būtinos pažinimo funkcijai ir gali sumažinti neurodegeneracinių ligų riziką.

Šaltiniai, kuriuose rasite šių rūgščių: riebi žuvis (lašiša, skumbrė), linų sėmenys, chia sėklos ir žuvų taukų papildai.

Probiotikai

Probiotikai yra naudingos bakterijos, kurios palaiko sveiką žarnyno mikrobiomą, padeda virškinti ir stiprina imuninę funkciją. Nauji tyrimai rodo ryšį tarp žarnyno sveikatos ir psichinės gerovės, o probiotikai gali palengvinti nerimo ir depresijos simptomus.

Šaltiniai, kuriuose gausu šių medžiagų, yra: jogurtas, kefyras, rauginti kopūstai, kimchi ir probiotikų papildai.

Scroll to Top